nana المدير العام
الجنس :
عدد المساهمات : 445 تاريخ التسجيل : 05/01/2010 العمر : 46
| موضوع: الاستفادة من بواقى الطعام 2010-06-10, 3:51 pm | |
| الاستفادة ببواقى الطعام فى عمل وجبة والهدف من ذلك انه الواحدة مننا بتشعر بالذنبالشديد كلما قذفت ببواقى الطعام فى القمامة وسوف ابدأ معكم باول وصفة واللى عندهاشئ يا ريت تعرفنا بيه وربنا يجعله فى ميزان حساناتنا جميعا . اولا الاستفادةببواقى العيش الفينو ( الافرنجى) فى عمل وجبة لذيذة -1 قطعى العيش البايت الى حلقاتمتساوية سمكها 2 سم -2 قومى بتحضير كوب من اللبن المضروب فيه بيضه وقليل منالملح ورشة فلفل اسود -3 اغمسى قطع العيش فى خليط اللبن بسرعة غمسة سريعة حتىلا يتعجن -4 ادهنى صنيه بالسمن ورصى دوائر العيش -5 ضعى على وجه كل دائرةقطعة من الجبن الشيدر وقطعة زيتون وقطعة فلفل اخضر وممكن بسطرمة او لانشون او حتىتونه اى بواقى عندك ف الثلاجة ممكن تحطيها على وجة العيش -6 ادخليها الفرن حتىتسيل الجبن على الوجه -7 قدميها لاولادك فهى وجبة متكاملة غنية بالمواد المفيدة وصفة للاستفادة ببواقى السمك المقلى ممكن ناكل السمك المقلى بايت .. كتير سمك بيبقى من الغذاء او من العزايم .. والاولاد مش بيياكلوهلكن بطريقة اخرى ان شاء الله يعجبهماحضرى صينية صغيرةضعى فيها القليل من زيت الذرة .. ابشرى بصلة متوسطة وشويحه فى الزيت الى ان تبدأ فىالاصفرار .. اضيفى ملعقة ثوم صغيرة الى البصل وشوحيه لمدة دقيقتيناضيفى كوبعصير طماطم واتركيهم يغلى لمدة 5 دقائق ثم اضيفى فلفلة خضراء مقطعه مكعبات... وقليلمن الملح والكمون والكسبرا الناشفة المطحونةاسقطى السمكات المقليات فى الصلصةواتركيهم يغلو 5 دقائق اخرى وقبل ان تطفئ النار بدقيقة اضيفى ثلاث ملاعق كبيرةكسبرة خضراء مفرومة .. ضعيها فى قالب زجاجى وجمليها بشرائح الليمونمش هتصدقىطعامتها الصلصة لوحدها حكاية ... السمك تحفة ومتشرب من طعم الصلصة الجميلةتقدممع عيش محمص وسلطة خضراء .. و الاولاد بيحبوها مع الارزوبالهناء والشفاء تقول إحداهن إذا تبقى أرز من الغداء أو العشاء أنها لاترميه بل تضعه في الفريزر في أكياس ليتجمد وحتى لا يفسد وحتى تستفيد منه لو بعدفترة إذا كانت في هداك الوقت مشغولةفتقومبتقطيع بصلة وتحمرها في زيت يعني كأنها بتطبخ من جديد ثم تضع الأرز عليه بعد مايفكالثلج منه طبعا وتقلبه جيداً ثم تضع عليه قليل من الماء وشوية ملح وفلفل أسود أوأخضر حار وكمان أي بهارات بتحبيها والصلصة إذا بتحبي واتركيه حتى يستوي ثم قدميه معأي شيء سمك -دجاج- تونة أي حاجة الوصفةالثالثة لملف بواقى الطعامالاستفادة بقطع اللحم او الفراخ المتبقية: اذاتبقى عندك قطع لحم لا تكفى لكل افراد اسرتك ... او قطع فراخ لا تكفى ... فما العمل .. الفراخ نشفت قليلا .. نرميها ؟؟لا طبعا الحل اننا نحول اللحمة او الفراخالى شاورمةالطريقة 1-قطعى بصلةكبيرة الى جوانح صغيرة 2- قطعى اللحم اوالفراخ الى شرائح رقيقة وصغيرة جدا وتبليها بالملح والفلفل والبهار 3- قطعى ثمرةفلفل اخضر وياسلام لو كان فلفل حار الى قطع صغيرة 4- اخلطى الجميع وضعى عليهمربع كوب خل ولو عندك كوب زبادى متبقى حطيه لو مش عندك مش لازم (الزبادى بيعطى لهاطراوة وبيعزز الطعم الاذع للخل ) 5- اتركيهم منقوعين فى الخليط مدة ساعة الىساعتين 6- ضعى صينية الشاورمة فى الفرن المتوسط حتى تنضج جميع المكونات وتشربمع بعضها وتتحمر أو ضعيها على نار البوتاجاز مباشرة 15 دقيقة على نار هادئة حتىتتشرب المكونات مع بعضها وتتحمر وتاخد لون الشاورما الجميلاطفئ النار ثم اضيفىربع كوب خل اخر لان الخل اللى ضفناه فى الاول تبخر مع عملية التسويةالان تقدرىتعملى احلى سندوتشات شاورما لاولادك وقدمى معاها البطاطس الشبيس المقلية . للدجاج المتبقي او اللحم باستخدمه لما اعمل شوربة عدس اوخضار افتته واحطه عالشوربةقبل ماتستوي بشويةوحقيقي طعمها رائع وزوجي يحبها كثير بالنسبة للطماطم ما نرميش قشرتها بل نخبيها في المجمد حتى نجمع كمية لابأس بها ثمنطبخها و نطحنها ونعيدها فوق النار حتى تجف من الماء وممكن نستعملها في السباكيتياو الحريرة المغربيو والبيتزا مع اضافة التوابل الضرورية. الفكرة حلوة العيش بخلية للفتة ولو فينو بطحنة للبانية اما الأرز فما تبقى منةاتبلة واضيف له بعض الشبت والبقدوننس وبصلة بعد ان ادبللها واضيف علية بيض واعملةقرص فى الفرن . بواقى الخضار المطبوخ اذا اتبقى من كل يوم كميه صغيره حوالىطبق مثلا طبق صغير كوسهوطبق صغير فاصوليا نضعهما معا فى صينيه ونقطع عليهم بصله مفرومه او حلقات رفيعه جداوشرائح طماطم او حلقات رفيعه ونعمل باشمل سريع : معلقة دقيق كبيره وبيضه واحده وكوبحليب ونربهم معا جيدا ونصبهم فوق الخضار اللى فى الصنيه ونضع الصنيه فى الفرن ثلثساعه تقريبا وبجد حلوه بالهنا والشفاء . بالنسبه للخبز أذا كان خبز أبيض أو أسمر بحتفظ بيه فالفريزروأستخدمه بعد كده أنه يتحمص فالفرن ويتقدم مع شوربه العدس مثلا.أو بسيبه يدوب منالتلج وأستخدمه عادي بيكون زي الطازج..الخبز الصمون أو الكيزر نفس الشئفالفريزر..أو بقطعه شرايح وأحمصه وأدهنه جبنه أو مربي..وممكن وهو طري أدهن جبنهوزعتر وزيت زيتون ..أو جبنه رومي وأحطه فمقلايه بزيت خفيف بيكون حلو جدا للعشا..أوبحمصه وبعمله بقسماط..
اللحم لو كان مسلوقبشيله فالفريزر وأستخدمه بعد كده فخضار .. ولوكفته متبقيه تاني يوم بعملها صلصه بالثوم وأحط فيها الكفته تاخد النكهه وبتبقيلذيذه جداااااا..أو ممكن أعمل مكرونه وأحط فيهاالكفتهالفراخ بقطعها صغيره وبخلطهابجزر مبشور وبصل وبرفعم عالنار مع التوابل وبحشي منهم سمبوسه..أو ممكن بتخلص منالجلد وأحطها فبيض وبقسماط وأحمرها..
المحاشي ممكن بشيلها فالتلاجه وتاني يوم بحمرها فزيت خفيف بتبقي لذيذهجداااااا..
البط ..بقطع الفصوص صغير معالكبد والقوانص ويتعمل منها أحلي صينيه جلاش مع البصل والزبيب..والشوربه تستخدميهابأنك تضيفيها للخضار زي الملوخيه والسبانخ والبطاطس أو تعملي بيها شوربهعدس. الثريد او الفته
1- حمرى العيش المقطع فى الفرنقليلا ورشى عليه اثناء تحميرة ملعقة سمن بلدى 2- حضرى حلة ضعى فيها ملعقة كبيرةثوم مفرى مع كسبرة ناشفة وملح وفلفل اسود وحمرى الثوم فى قليل من السمن 3- ضعىعلى الثوم المحمر 2 كوب طماطم معصورة فى الخلاط واتركيها تغلى 10 دقائق الى انتستوى الصلصة اطفى النار وضعى عليها ربع كوب خل 4- طلعى العيش من الفرن واسقيهبمرقة اللحم الى ان يلين ويصبح طرى ضعى عليه ايضا كبشه من صلصة الطماطم وقلبيهوغطيه ليشرب طعم الخل و الصلصة الجميلة 5- هاتى صينية تقديم وضعى طبقة من الارزالابيض المطبوخ ورشى فوقه القليل من الصلصةالطماطم ثم ضعى فوقه طبقة من العيشالمعد سابقا 6- ضعى طبقة الارز الاخيرة فوق العيش ورشى فوقها صلصة الطماطمالمتبقية 7- رصى قطع اللحم فوق الفته وقدميها ساخنة . الاستفادة ببواقى الجمبرىعندما يتبقى عندك جمبرى فانه فى اليوم التالى يصبحيابسا بعض الشئ والكل بيرفض اكله .. وغالبا بتدبسى فيه انتىوبرضه بتضطرى الىعمل وجبة تانية خالص ليهم ...الحل ان نحوله الى اكلة جميلة هى عبارة عن الكمونيهالمصرية 1- قشرى الجمبرى وشوحيه مع بصلة متوسطة فى زيت نباتى على النار 2- اضيفى له ملعقة كمون ونصف ملعقة كسبرة ناشفة ونصف ملعقة فلفل اسود وقليل منالملح 3- شوحى الى ان تبدا البصلة فى الاصفرار قليلا 4- اضيفى كوب طماطممضروب فى الخلاط واتركى الخليط يغلى لمدة 5 دقائق 5- اضيفى مكعبات من البطاطسالمقلية والفلفل الاخضر الى الجمبرى 6- اتركيهم يغلى 5 دقائق اخرى 7- اقلبيهم فى طبق التقديم وقدمى معها الخبز المحمص او الارز الاحمروبالهناءوالشفاء. طريقة اخرىلتقديم الارز الزائد بطريقة مميزةوممكن يضاف للارز الابيض اذاكان حوالي كاسين من الارزم ك مايونيز مخلوطة مع ملعقةكاتشب وممكن تزيدي المقادير حسب اللون الذي تحبيه وبذلك نحصل على لون بمبي او زهريجميل جدا بعد تسخين الارز ومزج الكاتشاب والمايونيز يخلط مع الارز فنحصل على ارزبلون جميل جدا وطعم مميز الكل حيسالك عنه و عن سر النكهة .
طريقة الاستفادة ببواقى الكيك والبسكوت
1- اطحنىالبقايا من كيك وبسكوت وجاتوة ..فى الخلاط واذاكان عيد ميلاد مثلا وكنتى بتحضرىتورتة بنفسك.. وعندك بواقى كريم شانتى ومكسرات مبشورة وكريمة حشو .. كل ده ضعيه فىالخلاط للفرم 2- اذا وجدتى الخليط مازال يابسا ومفرفت بعض الشئ اضيفى القليلجدا من اللبن او القشطة حتى تتكون عجينة صالحة للكورات 3- اعملى منها كور صغيرةودحرجيها فى جوز الهند او الشيكولاتة المبشورة او المكسرات المجروشة اى شئ لديكى فىالبيت سوف يصلح 4- رصيها فى طبق التقديم ... 5- فكرة اخرى: بعد ما تكوريها اغرسى فيها شاليمو ( شفاطة) ثم اغمسيها فى شيكولاتة بيضاء واتركيهاتجف فى الثلاجة ثم ارسمى عليها بالشيكولاتة السوداء بواسطة قمع مخروم رفيع شكل وجهبسيطهتفرحى اولادك بها ... وترضى ربك بانك لم تلقى بكل هذا فى القمامة . ممكن نغمس بواقى العيش الفينو فى اللبن ويوضع عليه زبيب ومكسرات وجوزهند وندخلهالفرن لمده 10 دقائق ويحمر الوجه وياسلام لو فى معلقه سمنه بلدى عليهاكلهمفيده فى الافطار ومليانه بالطاقه . | |
|
BARAA ALAA مشرفة
الجنس :
عدد المساهمات : 43 تاريخ التسجيل : 05/03/2010
| موضوع: رد: الاستفادة من بواقى الطعام 2010-06-11, 12:34 am | |
| | |
|